Централізована безрозбірного миття і дезінфекція обладнання і трубопроводів – один з ключових елементів забезпечення і підтримання належного санітарно-гігієнічного стану на сучасних харчових виробництвах. Правильна побудова та експлуатація подібних систем дозволяє не тільки забезпечити випуск безпечної і якісної продукції, підвищити термін її придатності, а й істотно знизити поточні витрати підприємства на процедури поточного контролю технологічних процесів і продукції, підвищити ефективність сучасних систем менеджменту якості.

АСУТП CIP-мийки призначена для автоматичного виконання таких основних функцій:
– полоскання;
– мийка лугом;
– мийка кислотою;
– термічна дезінфекція;
– хімічна дезінфекція;
– підготовка розчину лугу;
– підготовка розчину кислоти.

Основні переваги:
– Можливість багаторазового використання миючих розчинів;
– Можливість мити одночасно кілька об’єктів;
– Автоматична підтримка температури і концентрації миючих розчинів;
– Нагрівання води в малому контурі економить час, воду і енергію;
– Індивідуальні програми мийки для різних об’єктів;
– Можливе оперативне зміна алгоритмів і логіки роботи виходячи з особливостей об’єкта управління на конкретному підприємстві;
– Функція зворотного зв’язку з об’єктами мийки;
– Реєстрація та зберігання виконуваних операцій;
– Зменшення загального часу мийки в слідстві оптимізації програм прогріву;
– Діагностика аварійних ситуацій, звукове та світлове оповіщення, визначення вийшли з ладу вузлів станції.

Загальний вигляд схеми

Велику увагу приділено сервісному обслуговуванню, що дозволяє налаштувати і включити обладнання різних виробників з різними вихідними параметрами.
Інтерфейс оператора і система управління зроблена на обладнанні фірми Siemens.

Програми миття

Модульна побудова дозволяє встановити АСУТП як на одноконтурну, так і на багатоконтурну, на нову або на вже існуючу, але не задовольняє з яких-небудь причин, станцію на підприємстві.